Foto: Dragebyen.dk
Foto: Dragebyen.dk

I vores lille familie flyver vi med drager og det er vores fælles hobby. I garagen har vi vores lille samling af drager plus alt det udstyr vi har brug for, når vi skal ud og flyve med dragerne. Om vinteren arbejder vi i garagen med at gøre dragerne og udstyret klar, inden dragesæsonen starter. Vi pudser og justerer dragerne og tjekker om håndtag, liner osv. er i ordentlig stand. Vi undersøger om der er brug for nye indkøb af udstyr. Noget kan vi måske selv reparerer andet kræver måske ny investering.

Brug for nyt udstyr

Når det er lidt for koldt at være i garagen, sidder vi inden døre og finder det nye udstyr vi vil købe på nettet. Vi har måske lyst til at prøve en ny drage. Ungerne har hver deres favorit drager og de har forskellige ønsker til, hvad deres drager skal kunne. Anton er ret vild med sin nye kassedrage, og er meget fascineret af dragen har flere dimensioner og ikke bare er en flade med hale. Kira kan godt lide fart, og at hun kan manøvrere dragen hurtigt fra en retning til en ny. Som ungerne bliver mere og mere erfarne drageflyvere, må der af og til indkøbes en ny drage eller nyt udstyr.

Planlægning af dragesæsonen

Foto: Dragebyen.dk
Foto: Dragebyen.dk

Planlægning af vores dragesæson er også en vigtig aktivitet om vinteren. Hvor vil vi gerne hen og flyve med vores drager denne sæson? Skal vi flyve i Danmark? Eller har vi lyst til at prøve en dragefestival i et andet land. Vi har været på Fanø til deres dragefestival, og det var en god oplevelse for hele familien. Men vi snakker også om Tyskland. Det er jo forholdsvis tæt på. Der findes jo også dragefestivaller længere væk, men det ligger nok lidt længere ud i fremtiden. Ungerne skal nok lige være et par år ældre og så skal vi lige have sparet op til en rejse som går længere væk.

Film om drageflyvning

Når ungerne er putte, sidder jeg og finder film om drageflyvning på nettet. Film vi kan hygge os med om søndagen, når vejret er for voldsomt, til at vi kan gå ud og flyve med vores drager. Samtidig er drageflyvning også en god indgang for børnene til at lære om naturens kræfter, og jeg finder også materiale, hvor drager fortæller noget om naturvidenskab, og videnskabsfolk som har haft drager med i deres eksperimenter. Ja, drager kan mange ting.

Vi samles om drager, også om vinteren

Post navigation