Markus havde længe været presset på pungen, når det kom til privatøkonomien. Regningerne blev betalt, der er ikke optaget gæld og alt er sat i system – alligevel havde Markus trods en sund indtægt aldrig ret mange penge til sig selv og opsparingen hver måned.

Økonomikonsulent Anders Bosteen fra Finansoptimering arbejder dagligt med optimering af danskernes økonomi gennem uvildig økonomisk rådgivning. Han forstår udemærket, at Markus ikke har kunnet gennemskue, hvorfor hans økonomi har været presset.

“Markus har en sund indtægt og tænker sig om hvad udgifter angår. Han er absolut ikke en “big spender” på noget område – det er dejligt at se, når man arbejder med økonomisk rådgivning,” lyder det fra en smilende Anders. Alligevel har der været en væsentlig årsag til, at Markus ikke har haft luft i økonomien:

“Markus har en bil, hvilket i sig selv er normalt. Problemet er bare, at Markus’ bilforsikringer er for dyre og desuden er der store udgifter ved bilen, fordi nogle ting ved den ikke er i orden, og det koster i sidste ende,” forklarer Anders og fortsætter: “Bilen er faktisk uden sammenligning Markus’ største post. Den er større end alle andre slags forsikringer og udgifter i budgettet.”

Bilforsikringen trækker på privatøkonomien

Mange danskere er afhængige af bilen. En post som bilforsikring kan udløse en stor besparelse i økonomien, hvis man tjekker efter i sømmene – især som ung.

“Jo yngre du er, jo dyrere er bilforsikringerne typisk, så det er virkelig det værd at tjekke sin bilforsikring efter i sømmene indtil, at man bliver udnævnt som elitebilist,” forklarer Anders. Elitebilist er et begreb i forsikringsbranchen. Hvis du kører i 3 år uden at gøre brug af din forsikring udnævnes du til elitebilist. Dette sænker præmien på din bilforsikring væsentligt. Men selv efter udnævnelsen til elitebilist kan der være penge at spare, fortæller Anders:

“Efter at man er blevet elitebilist kan man stadig spare penge. Undersøg stadig forskellige forsikringsselskabers priser og tjek op på om din præmie kan sænkes, hvis du hæver selvrisikoen.”

Billånet kan forhandles

Ved anskaffelse af en bil bør du sørge for at tjekke lånet grundigt igennem. Renterne kan forhandles, og mange danskere ligger med høje renter på billånet.

“Vi oplever tit, at vi under økonomisk rådgivning får forhandlet renter på billån ned. Dette gør ofte en stor forskel i privatøkonomien, da den månedlige afbetaling bliver mindre. På årsbasis kan der være tale om mange tusinde kroners besparelser,” fortæller Anders.

Markus’ privatøkonomi har fået mere luft

Efter Markus’ forløb med uvildig økonomisk rådgivning har privatøkonomien fået mere luft. Samlet set har anders sparet 1.500,- om måneden, hvilket løber op i en årlig besparelse på 18.000,-.

“Det har gjort en kæmpe forskel i min hverdag! Før gik jeg virkelig meget op i, at jeg købte de billigste dagligvarer uanset kvalitet. Jeg gik kun på café med vennerne én gang om måneden og drak vand til aftensmaden. Idag kan jeg give mig selv lov til at nyde livet meget mere,” lyder det fra en begejstret Markus.

Uvildig økonomisk rådgivning afslørede kæmpe skjult udgift

Post navigation