Sommeren er på vej, og Jørgen og jeg er kørt ned til Ishøj Strand for at mærke sandet under vores fødder for første gang i lang tid. Vi har begge haft en lang dag på arbejdet, og var egentlig på vej ud for at handle ind til aftensmad, men vi trængte bare så meget til en tur til stranden og et blik på ud vandet. Vi tager sko og strømper af, og går barfodet op over klitterne i det fugtige, let kølige sand. Vi finder et sted ved foden af en klit og slår os stille ned, og hengiver os til udsigten ud mod horisonten. Skulderne falder ned og vi slapper af.

pizza-paa-stranden
En god pizza & En genial udsigt

Pizza og livets frikvarter

Ture til Ishøj Strand er som frikvarterer i vores liv. Meditativt sidder jeg og lader sand sive gennem mine fingre. Jørgen ligger på ryggen og kigger op i himlen. Jeg har lyst til at blive her forevigt, men jeg kan mærke, at min mave snart gerne vil have noget at spise og pludselig udbryder jeg nærmest på vegne af min mave: “Åh, nu kunne jeg godt lige spise en pizza”.

To sjæle en pizza

Jørgen kigger forundret på mig; “Kan du læse mine tanker?”. “Jeg ligger faktisk og drømmer om en Salat Pizza”, siger han læspende med munden fyldt af spyt ved tanken om hans favoritpizza . Jeg er mere over i en pizza med gorgonzola, og nu har lysten til at forvandle vores frikvarter til et spisefrikvarter med pizza her på stranden overmandet mig. “Mon vi kan få en pizza bragt herud til vandkanten?”, spørger Jørgen, mens han tager sin mobil op af lommen.

pizza-paa-stranden_2
Man bliver helt sulten af dette billede, gør man ikke?

Vi spiser pizza på stranden

Mens Jørgen leder efter et pizzaria som vil bringe pizza ud til Ishøj Strand, leger jeg videre med at grave mine fødder dybt ned i sandet. “Så er et styks Gorgonzola og 1 styks Salat pizza på vej” annoncerer han efter et par minutter. “Oj, bringer de ud til stranden”. Jeg er overrasket og glad. Mums, pizza ved vandkanten, mine tænder løber i vand. “Hvornår er de her?” “Om 20 minutter”, svarer Jørgen stolt. Jeg kan mærke, at dette frikvarter i livet gør mig godt. Jeg er ligesom bare i godt humør og kan tage det roligt. Pludselig står Jørgen med 2 pizzaæsker i armene og siger med et stort smil: “Så er der mad, min skat”.

Ps. Vi bestilte vores pizzaer herfra

Pizza på Ishøj Strand

Post navigation