For et par måneder siden kom emnet “uønsket hår” op, da vi sad og nød en kom kaffe med gutterne. Uden at bruge for meget tid/energi på hvorfor at vi overhovedet kom til at tale om det, så var nogle af de emner som blev vendt disse: Nye barberblade kontra de gamle med kun én skraber? Er en Gillette Mach 4 Turbo med 4-5 barberblade virkelig bedre end en god gammeldags skraber, som kun har et enkelt barberblad? Og hvad er forskellene egentlig mellem de billige, og dyre maskiner? Disse emner var knap nok blev færdig-diskuteret, da en af drengene foreslog Laser hårfjerning!?

– I samme øjeblik som at Laser hårfjerning blev nævnt, vækkede det noget i mig! Av, det må da gøre ondt, hvis det da overhovedet virker, var det første jeg tænkte…!? Ikke mange dage gik, før jeg havde undersøgt emnet, og fundet en klinik som tilbød denne ydelse til hvad jeg følte var rimelige priser.

Så, som tænkt, så gjort! Jeg bookede en tid, og tog ind til min første behandling. Og for at hjælpe alle jer mænd derude, som overvejer at prøve det, så kommer her mine erfaringer:

Hvad er laser hårfjerning egentlig?

Grundlæggende og kort fortalt, så går det hele ud på, at man med en laser-puls går ind og dræber/deaktiverer hår-folliklerne, så de stopper med at producere uønsket hår! Udfra hvad jeg har kunne læse mig frem til, så er denne laser så kraftig at den går ind og simpelthen stresser alle de hår-rødder “også kaldet hår-follikler” som er i den aktive fase. Forstået på den måde at laseren gør absolut ingenting ved de follikler som er i en dvale-tilstand – Det er blandt andet derfor at det sjældent er nok med en enkelt behandling. Sagt på en anden måde: Det er oftest nødvendigt med 7-9 behandlinger, før man har stresset alle hårrødderne.

Her kan i se alle de små, irriterende hår som jeg havde umiddelbart før første behandling.

Hvad koster det?

Mine undersøgelser viste på det tidspunkt, at der var en meget stor en forskel priserne pr. behandling! Ting som kunne have en indvirkning på priser kunne være: Landsdel, alderen på maskinen som de brugte “som også havde en direkte indvirkning på effektiviteten“, hvor længe klinikken havde eksisteret, hvor mange medarbejdere der var ansat, og meget andet! En anden måske ligeså vigtig detalje var, hvor på kroppen man ønskede behandlingen udført.

– Det bør ikke komme bag på nogen at et lille område som kinderne umuligt kan koste det samme som hele ryggen f. eks? Men grundlæggende så kostede den behandling som jeg ønskede “hele ryggen”, mellem 1100,- og 2500,- pr. behandling.

Gør det ondt?

Jeg har været inde til to behandlinger foreløbigt, og må da også inderømme, at det lader til at virke ret godt. Det er tydeligt at hårene på ryggen, som længe havde irriteret mig, er dels begyndt at blive ret tynde, og dels helt holdt op med at vokse!

Til spørgsmålet om laser hårfjerning gør ondt, må jeg sige ja og nej! Den allerførste gang, så var den klinik som jeg havde valgt at besøges nye maskine ikke ankommet endnu. Så første seance blev gennemført med en ældre teknologi! Og jeg lover jeg at det kunne mærkes! Min ryg blev helt rød af det, og sviede i et par timer efter også.

Hende der udførte behandlingen forsikrede mig dog om at det næste gang nærmest ikke ville kunne mærkes, fordi at hun til næste gang “4 uger senere” højst sandsynligt ville bruge den nye maskine, som var på vej fra producenten.

Og præcist som hun havde lovet, så var der en nat og dag forskel på min første erfaring med laser hårfjerning, og runde nummer to. Jeg var ikke i tvivl om at laseren var inde og gøre et eller andet. Men det var ikke nær så slemt, som den første gang!

Hvis der sidder nogen derude, og som tænker at de godt kunne tænke sig at prøve det, så anbefaler jeg dem at de hiver fat i Blooming Beauty i Greve.

Det videre forløb

Det her var så første del af, hvad jeg vil skyde på i alt 3 blog-indlæg! Næste gang vil jeg sandsynligvis fortælle lidt om, hvor mange mænd der egentlig bruger laser hårfjerning, hvor på kroppen det oftest bruges, og om hvordan det er gået med mig.

 

Laser hårfjerning: Gør det ondt?

Post navigation