Den lyse tid i Danmark byder på mange skønne naturoplevelser. En nattergaletur i Holte er helt sikkert værd at afsætte tid til. Godt nok kræver det, at du må rigtig tidlig op, til gengæld bliver dine sanser forkælet af den tidlige morgens dufte og lyde i skoven, inden solen står op. Sidste gang vi var af sted, var det lige i starten af maj måned, og vi havde tilmeldt os en nattegaletur med guide. Guiden fortalte os navnene på de fuglestemmer, vi hørte ude i skoven. Desværre var der ikke en nattergale i området, men det var nu alligevel en interessant tur.

Nattergalen ved Roskildevej 

flir-one-ios
Foto: Pro Instruments

Et par dage efter morgenudflugten i Holte, skulle jeg ned på den lokale Shell, og da jeg cyklede hjem ad igen, kørte jeg forbi et meget lille moseområde ud til Roskildevej. Pludselig hørte jeg sang fra en fugl inden fra buskadset. Jeg stoppede og stod helt stille for at høre, om det mon var en nattergal. Det var det, lige her i mit eget nabolag sang nattergalen. Jeg kunne ikke se den, men hører den kunne jeg. Nu nærmer vi os igen maj måned, og jeg har været ude og købe mig en ny gadget. Et IOS termografisk kamera, og det skal med når jeg skal ud og lede efter nattergalen. Det termografiske kamera er lige til at sætte fast på min iPhone, og jeg er allerede i gang med at lege med det.

Gemmeleg med det termografiske kamera

En anden ting det termografiske kamera kan være sjovt at bruge til er: Gemmeleg. Både indendørs og udendørs. Når vi leger gemmeleg i hele huset, er det slut med at sige giv lyd. Den, der skal finde dem der har gemt sig, har nemlig nu det termografisk kamera med rundt på sin jagt, og det er en helt ny leg og den leger vi også når vi er på tur i skoven.  Det er virkelig sjovt og børnene er også vilde med det. Vi bruger også kameraet til bare at se, om vi kan finde dyr uden i skoven. Det er faktisk ret sjovt at finde dyr ved at se efter deres temperatur.

Det termografiske kamera og naturvidenskab

Det termografiske kamera er også en god indgang for ungerne og jeg til at lære med om naturen og om os selv. Vi kan jo se, hvordan vi selv udstråler varme og jeg oplever at de synes det er spændende. Jeg er super glad for, at jeg har investeret i et IOS termisk kamera.

Skrevet af,
Lone B.

Naturen, mit termografiske kamera og jeg

Post navigation