Som mellem-manager hos en mindre virksomhed har jeg bl.a. den opgave at sørge for kontoret altid har lidt mad og drikke til medarbejderne. Vand og kaffe er en selvfølge, men som tiden gik begyndte jeg at søge en sund og bærbar løsning til vores mad problem.

Medarbejderne, som hovedsageligt er programmører og IT specialister, har regelmæssigt udtrykket deres behov for en “energi-booster.” Det er psykisk trættende at arbejde foran en computerskærm hele dagen, og vores folk rakte hyppigt efter snacks med et meget højt sukkerindhold for at holde dem mentalt vågne.

Problemet med langt de fleste snacks er den mængde af raffineret sukker der giver blodsukkeret et skarp løft, men også et hurtigt fald. For at holde energien oppe bliver man nød til at spise mere og mere sukker. Programmørerne begyndte at køre på kaffe, småkager, og red bulls. Sukker og koffein var tydeligvis hvad de havde brug for, men der måtte være en lidt sundere måde at holde dem i gang.

Firmafrugt var Svaret

Så huskede jeg at frugt var den bedste form for energi ernæring man overhovedet kunne få. Frugt er fyldt med sukker, men endnu mere vigtigt er det fyldt med masser af frugt fiber. Denne kombination gør at kroppen skal fordøje fiberen for at kunne benytte sukkeret, og dermed udløses sukkeret mere langsomt og stabilt i kroppen. Du undgår derfor et sukker rush og tilsvarende crash.

Jeg kontakte en frugt leverandør og bestilte min første omgang firmafrugt. Det kom dagen efter som aftalt, og der var masser at gå i krig med. Programmørerne åd op alt hvad der var af æbler, pærer, appelsiner og bananerne var især populære. Det endte osse med at være markant billigere og tidsbesparende at bestille frugt til kontoret i stedet for alt de sukker fyldige snacks. Og man behøver vel heller ikke nævne hvor meget sundere det er at spise frugt, vel? 🙂

– Martin S

 

Frugt til Kontoret – Min Oplevelse

Post navigation