Søger du Kompensation for en Forsinket Flyrejse?

Det gjorde jeg også da min SAS flyver til Newark endte med at være over 6 timer forsinket. Situation var sådan at jeg skulle lande sent på eftermiddagen i New Jersey, leje bil, checke-in i hotellet og sove 6 hurtige timer. Næste morgen skulle jeg ind til New York City til et møde, og det var meget vigtigt at jeg var frisk og veludhvilet.

Flyveren var forsinket

P.g.a mekanisk vedligeholdelse var flyveren forsinket… og som timerne gik begyndte jeg at blive mere og mere nervøs. Så gik det op for mig at jeg ikke ville ankomme til New York før laaangt hen på aftenen; min ankomst, mit møde og hele min rejse begyndte at virke forgæves. Det er heller ikke første gang… sidste sommer måtte jeg simpelthen aflyse min weekendtur til Malta p.g.a store forsinkelser. Så husker jeg lige pludselig at det faktisk var muligt at søge kompensation.

Jeg Huskede mine Rettigheder som Forbruger

Jeg er langt fra den eneste der har været ude for noget lignende og derfor har forbrugerrådet oprettet fly rettigheder til alle rejsende fra eller inden for Europa. Disse rettigheder dækker alle forsinkelser over 3 timer til det endelige bestemmelsessted, og i mange tilfælde har man faktisk ret til økonomisk kompensation – op til 600 euro alt efter hvor langt du rejser.

Jeg var checket ind i god tid og 6 timers forsinkelse på min mere end 3.500 km lange rejse betød simpelthen at jeg kunne kræve 600 euro i rabat på prisen af min billet. Det var stadig ærgerligt at jeg endte med at blive forsinket til mit møde, og selvfølgelig mødte jeg op helt udkørt, men på den anden side kostede billetten også kun 500 kr. Husk altid din rettigheder som forbruger!

Ansøg om kompensation her.

– Mads H.

Forsinket flyrejse og erstatning?

Post navigation